Една от жените, пострадали при инцидента в Хитрино, е приета във Военноморска болница – Варна за завършване на лечението й

Една от жените, пострадали при инцидента в Хитрино, е приета във Военноморска болница – Варна за завършване на лечението й. Това каза за Радио „Фокус“ – Варна полковник доц. Ивайло Въжаров, началник на МБАЛ – Варна към Военномедицинска Академия. „В петък приехме за пластика една от пациентките, която се лекува в болница „Света Марина“ във Варна.  Тя имаше рана на едната ръка и на главата, ще завършим лечението, което колегите в болница „Света Марина“ успешно са й приложили“, подчерта доц. Ивайло Въжаров. Той припомни, че общо седем от пострадалите след инцидента в село Хитрино са транспортирани в двете варненски болници, като петима пациенти са били настанени във Военноморска болница, а двама в болница „Света Марина“.  Доц. Ивайло Въжаров уточни, че единият от пациентите е лекуван в здравното заведение около десетина дни, след което със санитарна авиация е приведен във Военномедицинска академия в София. Лечението му там е преминало успешно и той вече е изписан от болничното заведение. „Разбира се, възстановяването му продължава, тъй като той има много тежка травма на дясното коляно, но може да се каже, че се справихме благодарение на специалистите от Военномедицинска академия“, каза още доц. Ивайло Въжаров. Другите четирима пострадали, приети в лечебното заведение, са били с различна степен на изгаряния, баротравма, инхалация на токсични газове. И четиримата пациенти са изписани и продължават лечението си в амбулаторни условия. „За всички случаи, за които трябваше да се погрижим, се справихме“, отбеляза доц. Ивайло Въжаров.

„Фокус“ припомня: В края на миналата година Български лекарски съюз удостои МБАЛ-Варна към ВМА с почтен знак „Златна звезда” и грамота за проявен висок професионализъм и всеотдайност при спасяване на пострадалите от село Хитрино.

Марияна ВАЛЕНТИНОВА