Едни от най-талантливите деца на България показаха своите умения на второто издание на фестивала за изкуства „Планински перли” в Банско

Банско. Едни от най-талантливите деца на България показаха своите умения на второто издание на фестивала за изкуства „Планински перли”, който се проведе в Банско. Това съобщиха от пресцентъра на Общината. 
Фестивалът събра десетки формации от София, Благоевград, Петрич, Бургас, Пловдив, Сандански и Девня.
Конкурсната програма бе в три категории: танцово изкуство, изобразително изкуство и музика, а участниците бяха във възрастови групи от 8 години до 16 години.
В категорията „Танцово изкуство“, децата показаха умения в различните танци – класически балет, съвременно танцово изкуство, мажоретни танци, хип-хоп и народни танци.
Участниците в категория „Музика“ се състезаваха в раздели народно пеене, поп и джаз. Децата бяха оценени от тричленно жури, с международно участие.
Фестивалът бе открит от секретаря на Община Банско – Владимир Кушлев, който поздрави организаторите и участниците и им пожела успех, като подчерта, че Община Банско е традиционна сцена на деца, обединени от обичта към културното богатство на България и амбицията им да го съхраняват и разпространяват.
Уменията на всички деца бяха възнаградени със специални поощрителни награди, плакети, медали и дипломи.