Едномесечен филмов маратон на открито започва във Велико Търново

Велико Търново. Едномесечен филмов маратон на открито започва в старата столица. Проектът „Лятно кино под звездите“ е съвместна инициатива на Община Велико Търново и местно кино и се реализира по идея на кмета Даниел Панов, обясни в предаването „Царевград Търнов – славата и величието на България“ на Радио „Фокус“ Антони Цонев, експерт от Отдел „Култура, туризъм и международни денйности“. Той разказа, че под открито небе жителите и гостите на града ще могат да се насладят на едни от най-нашумелите български и световни филмови заглавия на голям екран.

„Лятното кино ще бъде организирано в Летния театър в парк „Марно поле“ и ще продължи от 17 август до 15 септември включително. Филмите ще предложат разнообразие и много емоции както в летните вечери, така и в началото на есенния сезон. Прожекциите на открито ще са всяка вечер след залез слънце / от 20.30 часа/ на огромен екран, който ще бъде монтиран в Летния театър. За излъчване на филмите ще бъде използвана най-съвременна техника, гарантираща високо качество досущ на това в новите киносалони“, допълни Антони Цонев.

Билетите ще се купуват на място, непосредствено преди прожекциите. Цените ще са между 2 и 6 лв. За да е по-пълно удоволствието от филмите, ще се предлагат и пуканки, и безалкохолни напитки. Пълният списък с имената на лентите можете да откриете на интернет сайта на Община Велико Търново.

Луиза ТРАНЧЕВА