Едно населено място от общината и болницата в Горна Оряховица бяха без ток след поройните дъждове, изгоря покрив на училище

Велико Търново. Първомайци е селото в Горнооряховска община, което пострада най-много от интензивните валежи снощи. Жителите останаха без ток за около 12 часа, а мълния изгори покрива на местното училище. Това обобщават за Радио „Фокус“ – Велико Търново от Община Горна Оряховица. Причината за нарушеното електрозахранване е, че вятърът е скъсал жици, а светкавица е ударила далекопровод. От Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ поясняват, че вероятно мълния е предизвикала пожар в  затвореното училище в селото, като сигнал за това е получен около 3.00 часа на тел. 112. Огънят е унищожил  150 кв. м. от покривната конструкция.

Проблем е имало и в МБАЛ „Св. Иван Рилски“ – Горна Оряховица. Лечебното заведение остана без ток за около 12 часа. Спрял е около 20.30 часа в сряда и бил пуснат едва след 8.00 часа тази сутрин. За щастие не е имало сериозни случаи и до инциденти не се е стигнало.

Пороят е изкоренил дърво в кв. „Калтинец“, където има и наводнени шахти, и мази. Унищожен е и асфалта по улица „Шейново“, но от Общината уточниха, че отсечката ще бъде ремонтирана със средства от Комисията по бедствия и аварии, като не се ангажираха със срок за това.

Луиза ТРАНЧЕВА