Екипът на Радио „Фокус” бе награден в раздел „Електронни медии” по време на конкурса „Сърце и слово срещу наркотиците” в памет на ирландската журналистка Вероника Герин

Снимка: Радио "Фокус" - Пирин

Благоевград. Екипът на Радио „Фокус” бе награден в раздел „Електронни медии” по време на конкурса „Сърце и слово срещу наркотиците” в памет на ирландската журналистка Вероника Герин, предаде репортер на Радио „Фокус” – Пирин. Отличието бе връчено на редакторът на Радио „Фокус” – Пирин Ливия Нинова,  която изказа благодарност от името на цялата медия към организаторите на конкурса за честта, която им е била оказана. То бе присъдено за системна и активна гражданска позиция; отразяване на проблемите с разпространението и употребата на наркотици в България; в защита на подрастващото поколение и в помощ на страдащите семейства.

Церемонията по награждаването на номинираните журналисти започна с изпълнение на ансамбъл „Пирин”.  Номинациите бяха в три категории Електронни медии; Печатни издания и Документално кино. В тях бяха раздадени десетки индивидуални и екипни награди.

Денис НИКИФОРОВ