Електронен дневник е въведен в детска градина „Детелина“ в Казанлък

Казанлък. В рамките на 4 месеца в Детска градина „Детелина“ в Казанлък бе изградена съвременна информационно-технологична среда, която  дава възможност за използването на нови интерактивни информационни технологии във възпитателно- образователния процес, каза за Радио „Фокус“ директорът на детското заведение Григор Бошнаков. Той поясни, че от началото на 2016 година започва поетапното въвеждане на новите технологии, като първоначално  е създадена безжична интернет връзка в цялото детско заведение, за всяка група са закупени нови лаптопи, а за осъществяването на учебния и образователно-възпитателния процес са осигурени интерактивни ресурси в помощ на  учителите. През месец февруари е подписан договор със софтуерна компания за онлайн достъп до „Електронен дневник“, с помощта на който учители, родители и ръководство на градината, която е към Министерство на отбраната, притежават бърз, лесен и удобен начин за споделяне и обмяна на информация.
Бошнаков поясни, че в  електронния дневник се отразяват  дневният режим, хранене, учебен материал, събития, допълнителни дейности и ателиета, информация за държими такси и други, а учителите могат да публикуват информация на ниво градина, група или дете.
С активирането и развитието на тази дейност засега Детска градина “Детелина“ е единственото детско заведение в област Стара Загора, притежаващо достъп до такава иновативна технология, която се поддържа и използва само от училищата.
„През новата  2017 година за груповите занимания, чрез педагогическите ситуации, учителите от градината  ще разчитат вече и на интерактивната бяла дъска“, поясни Бошнаков.
Славяна ГАЙДАРОВА