Еленчани се включват в инициативата „Капачки за бъдеще“

Велико Търново. Много еленчани, колективи и организации се включват в инициативата „Капачки за бъдеще“, съобщиха за Радио „Фокус“ – Велико Търново от Община Елена. На поредния етап от кампанията за набиране на средства за нови кувьози за общинските болници бяха предадени десетки чували с капачки, които от ненужни, в един момент се превръщат в ценни за една благородна кауза.

„На хората от гр. Елена“ за направеното дарение от един пълен с капачки автомобил „Миниван“, пише на грамотата, подписана от организаторите на кампанията Мартина Йорданова и Лазар Радков. В Детска градина „Радост“ са били събрани осем чувала.

Грамота за дарение получи и скаутски клуб „Острец“, който подкрепя инициативата от 2017 година под девиза „Малките“ хора за голямата кауза“. Децата от клуба продължават да събират капачки за следващата добринка, както са написали на своята страница, и имат отделен събирателен пункт под автогарата в града.

От месец насам в центъра на Елена, пред Туристическия информационен център и пред входа на СУ „Иван Момчилов“, са поставени метални сърца, в които капачките ще се събират целогодишно и предават в обособените пунктове за рециклиране. Конструкциите са дарение от Ротари клуба в града. Пред очите на всички, деца и възрастни пълнят металните сърца с добрина, надежда и помощ за недоносените бебета.
Рени АТАНАСОВА