Елен Герджиков, председател на СОС: Готови сме да отговорим на повишения обществен интерес към работата на Общинския съвет

Още на първата сесия беше създадена група, която да изработи новия правилник, по който да работи СОС през следващите 4 години. Това каза Елен Герджиков, председател на СОС, по време на брифинг, предаде репортер на Агенция “Фокус”. “Темата с предложените промени в Правилника за работа на СОС от страна на ГЕРБ и СДС. В изминалата предизборна кампания заявихме, че сме готови да отговорим на повишения обществен интерес към работата на общинския съвет и да направим така, че информираността на гражданите и техният по-лесен достъп до информация,относно работата на съвета, относно решенията. Ще подмина намеците на опозицията, че това се прави под техен натиск. За мен културата на политическия разговор е да чуваш опонента си, да работиш в синхрон с добрите предложения. Аз не приемем това за натиск”,каза още Герджиков.

“По-важното е че ние отговаряме на гражданите. По време на кампанията те ми показаха, че нашата работа е важна за тях. Това се случва и ние трябва да отговорим на тези очаквания. Когато заех този пост преди години основните задачи, които си поставих е Ощинският съвет да стане интересен за хората. Да се интересуват хората и да искат да вземат участие в тези решения. Това се случва и ние трябва да отговорим технически на тези очаквания. Изготвили сме пакет от предложения, които да залегнат в новия правилник”, добави още председателят на СОС.

Елен Герджиков отбеляза, че има нови предложения за избирането на зам.-председатели на Столичен общински съвет. “Общински съветник, който не е член на политическа група да може да бъде избиран за зам.-председател на СОС.
От една политическа група да не бъдат избирани двама зам.-председатели. Другото предложение е гражданите да се обръщат към районните кметове”, допълни още Герджиков.
Виолета СИМЕОНОВА