Инж. Емилия Даракчиева, Инспекция по труда: 23 акта за установени административни нарушения на работодатели и служители от област Смолян са съставени през май  

През месец май Дирекция „Инспекция по труда“ Смолян е извършила 89 проверки на територията на областта. Това съобщи за Радио „Фокус“ – Смолян инж. Емилия Даракчиева – директор на Инспекцията по труда в Смолян. При тези проверки са констатирани 418 нарушения на трудовото законодателство, като 258 от тях са свързани със  здравословните и безопасни условия на труд, а 160 са по изпълнение на трудовите правоотношения. За тяхното отстраняване са дадени 404 принудителни административни мерки. През отчетния период са установени 4 случая на полагане на труд от лица без сключен писмен трудов договор, поясни инж. Даракчиева.

Съставени са 23 акта за установени административни нарушения на работодатели и работници и служители за месец май 2019 г. Влезлите в сила наказателни постановления за отчетния месец са 8 бр. с обща  сума на наложените имуществени санкции на работодатели в размер на 7400 лв., каза още инж. Даракчиева.

Нели ГЕРГЬОВСКА