Емил Радев, ЕНП/ГЕРБ: Агенция „Фокус“ има много стабилно присъствие сред българските медии

Агенция „Фокус“ има много стабилно присъствие сред българските медии. Това каза за Радио „Фокус“ – Варна евродепутатът от ЕНП/ГЕРБ Емил Радев по повод 17-ия рожден ден на Агенция „Фокус“. По думите му медията успява по абсолютно безпристрастен начин и много обективно да запознава българските граждани с пакет новини от всички области. „Работи се единствено в интерес на пълната информираност на гражданите. Прекрасно си вършите работата, обръща се внимание на новини от всички сфери. Ще се радвам и занапред да работите така, да успяваме заедно и всичко онова, което е в интерес на България и на българските граждани, да става достояние на всички. В сайтовете на „Фокус“ преобладават българските новини. Нека да бъде все така, за да сме добре информирани за всичко, което става в страната ни. Продължавайте по този начин – родолюбиво да отразявате всички новини, свързани с нашата родина“, заяви евродепутатът Емил Радев.

Днес Информационна агенция „Фокус“ навършва 17-годишна възраст. Точно преди 17 години, през нощта на 6 срещу 7 юни 2000 година беше разпространена първата новинарска емисия на първата частна българска информационна агенция.
За тези 17 години „Фокус“ остана докрай вярна на принципите за бързина, точност, коректност и достоверност, без които не може да съществува нито една съвременна медия.
„Фокус“ е единствената българска медия, която целенасочено и постоянно работи за поддържането на българския национален дух, съхраняването на българското национално чувство и духовното обединение на българите от историческата българска диаспора.
В услуга на своите читатели и слушатели и за тяхното пълноценно и своевременно информиране, „Фокус“ създаде и най-голямата българска новинарска радиоверига, включваща 56 регионални радиостанции, 12 самостоятелни програми и 17 собствени офиса.
Марияна ВАЛЕНТИНОВА