Емил Шарков, баща: Петков все още не е започнал изплащането на кръвнината по делото срещу него, тъй като е продал всичко, което има преди да влезем в съда

Велико Търново. Все още не е започнало изплащането на кръвнината по делото срещу Петко Петков, стрелецът от Лясковец. Причината е, че преди още да бъде даден старт на процеса в съда, подсъдимият е продал всички имоти, с които разполага. Това обясни пред журналисти във Велико Търново Емил Шарков, бащата на загиналия при специализирана акция командос Емил Шарков, предаде репортер на Радио „Фокус“ – Велико Търново. Той сподели, че това не е най-важното, но адвокатите все още се борят за постигане на правосъдие. „Ние все още не знаем какво ще правим. И аз, и Милена – съпругата на Емил, имаме адвокати, които движат нещата и аз не се вълнувам много от това, защото все още ми е трудно да осъзная загубата, която всички преживяхме“, каза още Шарков. Той допълни, че защитниците на опечалената г-жа Шаркова имат намерение да заведат дело за обезсилване на продажбата, но все още не е ясно кога ще се случи това, защото процедурата е много дълга и трудна.

„Фокус“ припомня, че преди около година доживотната присъда на Петко Петков бе потвърдена и от Върховния касационен съд. Делото пред най-висшата инстанция бе образувано по жалби на подсъдимия и защитата му срещу решение на Апелативен съд-Велико Търново с искане за неговата отмяна и връщане на делото за ново разглеждане, както и за определяне на по-леко наказание. Петков е осъден и да заплати на гражданските ищци по делото обезщетение за претърпени неимуществени вреди, ведно със законната лихва. В тежест на подсъдимия са възложени деловодните разноски и дължимата държавна такса върху уважения размер на гражданските искове.
Луиза ТРАНЧЕВА