„Етър ВТ“ приема  „Пирин“ /Благоевград/, въвежда се нов пропускателен режим на стадион „Ивайло“ във Велико Търново

Велико Търново. Днес се играе първият мач на „Етър“ на стадион „Ивайло“ след влизането в Първа лига, съобщиха от ОП „Спортни имоти и прояви“. „Виолетовите“ приемат от 18.15 часа „Пирин“ /Благоевград/ в първото си домакинство на свой терен за сезона, в което ще търсят и дебютна победа в елита.

Цената на билетите е 6 лева за възрастни, за ученици, пенсионери над 60-годишна възраст и студенти – 3 лева. Ползващите 50% намаление в цената ще трябва да представят документ, удостоверяващ самоличността им. Децата до седемгодишна възраст влизат безплатно.

Касите от северната страна отварят от 16.30 часа.

Изцяло нов пропускателен режим се въвежда от този сезон на стадион „Ивайло“, съгласно изискванията и препоръките на Българския футболен съюз. Новата организация влиза в сила още за първото домакинство срещу „Пирин“ (Благоевград) в събота.

Всякакъв достъп във фоайето на централния вход на стадиона, където са съблекалните, вече ще бъде невъзможен, той като оттам ще влизат единствено двата отбора, длъжностните лица за мача и служебните лица от гостуващия клуб.

Занапред посетителите на вип-ложата, ветераните, близките на играчите и представителите на медиите ще влизат от други места. Вип-гостите вече ще ползват входа вляво от централния и ще стигат до местата си през новоизградената врата за ложата.

Ветераните, близките на футболистите и журналистите, ще влизат през входа отдясно (до заведението „Шампиони-91“. За тях е обособен специален сектор на трибуните, който се намира отдясно до вип-ложите. Над него са местата за медиите.

След срещата всички притежатели на служебни карти ще излизат оттам, откъдето са влезли. Представителите на медиите ще излизат също от десния вход и оттам ще стигат до новата зала за пресконференции през външния й вход. Точно пред входа на стадиона ще бъде обособена микс-зона с табло, където журналистите ще могат да правят блиц-интервюта с излизащите футболисти.

В събота паркирането пред централния вход на стадион „Ивайло“ ще бъде забранено, стана ясно още след срещата с представителите на полицията и охранителната фирма, която ще следи за реда на стадиона.