Ефективно наказание от 2 г. и 8 м. „лишаване от свобода“ наложи Окръжна прокуратура – Бургас на подсъдим за грабеж и противозаконно използване на платежен инструмент

Бургас. По внесен обвинителен акт на Окръжна прокуратура – Бургас, съдът наложи ефективно наказание от 2г. и 8м. „лишаване от свобода“ спрямо Цветомир М., подсъдим за грабеж и противозаконно използване на платежен инструмент. Това съобщиха от пресцентъра на Окръжна прокуратура – Бургас.

По внесен обвинителен акт на Окръжна прокуратура – Бургас, съдът наложи ефективно наказание от 2г. и 8м. „лишаване от свобода“ спрямо Цветомир М. Той е подсъдим за това, че на 09.12.2017г. в гр. Бургас, ж.к. „Меден рудник“, до блок 115, отнел дамска чанта  и намиращите се в нея вещи, сред които (мобилен телефон, банкова карта, заплака и други) – всичко на обща стойност  409 лв., от владението на жена, с намерение противозаконно  да ги присвои, като употребил за това сила – издърпал със сила дамската чанта от ръката на пострадалата, като я хванал за дръжката – престъпление по чл.198, ал.1 от НК.

Той е обвинен и за това, че на същия ден и при условията на съвкупност с горепосоченото престъпно деяние и продължавано престъпление, на АТМ – устройство (банкомат), използвал платежен инструмент (банкова карта), без съгласието на пострадалата и извършил успешни транзакции общо за сумата от 300 лв. – престъпление по чл.249, ал.1, вр. чл.23, ал.1, вр. чл.26, ал.1 от НК. Съдът е постановил наказанието по реда на съкратеното производство. На подсъдимия е наложена и „глоба“ в размер на 300 лв. Присъдата на Окръжен съд – Бургас може да бъде обжалвана пред Апелативния съд в града.