Жасмина Парапанова, гримьор: Никога не съм предполагала, че гримът ще се превърне в най-голямата ми страст

Жасмина Парапанова се занимава професионално с изкуството да гримира от близо 2 години, но за нея професията се е превърнала в любов, без която не може. Жената, която отлично борави с четката и знае как да превръща цветовете в изкуство, в интервю за „Радио „Фокус“ – Бургас

Фокус: Г-жо Парапанова, какво е да си гримьор?

Жасмина Парапанова: За мен лично, да бъда гримьор е една сбъдната мечта.

Фокус: Откога се занимавате с тази вид дейност?

Жасмина Парапанова: Моето влечение към грима се зароди може би преди 7-8 години, първоначално като любител, но професионално се занимавам от почти 2 години.

Фокус: Какво Ви подтикна да започнете да се занимавате с това?

Жасмина Парапанова: Истината е, че не съм предполага, че ще започна да се занимавам с грим и че той ще бъде най-голямата ми страст. По-скоро бих казала, че не аз открих грима, а той мен. Изкуството винаги е било част от моя живот. Като малка много обичах да рисувам, дълги години ходих на уроци по рисуване, а впоследствие завърших „Интериорен дизайн“. В момента мога да кажа, че не си представям живота без грима.

Фокус: Какво според Вас свърза грима с изкуството?

Жасмина Парапанова: Категорично за мен гримът е изкуство и то изкуство, което има за цел да открие и подчертае най-красивите черти от едно лице и да прикрие неговите малки недостатъци и несъвършенства.

Фокус: Какво Ви вдъхновява и откъде черпите идеи да творите красота?

Жасмина Парапанова: Много различни неща ме вдъхновяват, но черпя огромно вдъхновение и от световноизвестните гримьори.

Фокус: Кога един грим се случва лесно и кога трудно?

Жасмина Парапанова: Всеки грим е едно предизвикателство, защото всяко лице е индивидуално и различно. Гримът трябва да бъде подбран според лицето, критериите и възприятието на всяка една жена.

Фокус: Кога изпитвате най-голямо удовлетворение от работата Ви?

Жасмина Парапанова: Изпитвам най-голямо удовлетворение, безспорно когато видя усмивката на доволната ми клиентка. Да чуеш, че благодарение на теб и твоята работа са се чувствали като принцеси, че празникът им е бил специален. Определено в тези моменти чувствам удовлетворение от свършената работа, а и това ми показва, че съм на прав път.

Фокус: За Вас професията е работа, хоби или любов?

Жасмина Парапанова: По принцип за мен гримът беше хоби, което се превърна в работа и в момента в нея влагам цялата си любов.

Мария КУРТЕВА