Жива картина от търновско кафене на Самоводската чаршия от края на 19 век ще пресъздаде клуб „Традиция“ по време на изложението „Културен туризъм“

Снимка: Община Велико Търново

Велико Търново. Жива картина от търновско кафене на Самоводската чаршия от края на 19 век ще пресъздадат членовете на великотърновския клуб „Традиция“. Това ще се случи на щанда на Велико Търново в първия ден от Международното изложение „Културен туризъм“ 2018, съобщи за Радио „Фокус“ – Велико Търново председателят на клуба Стефан Стефанов. Той допълни, че по време на цялото изложение членове на клуба ще представят българското минало през Средновековието. Те ще бъдат облечени в специфични за епохата дрехи. Посетителите ще могат да разгледат различни видове оръжие и ризници от този период. Във втория ден от изложението, на открита сцена пред Двореца на културата и спорта „Васил Левски“, присъстващите ще имат възможност да се включат в средновековни игри и да стрелят с лък  на специално изградено стрелбище. Стефанов съобщи, че клуб „Традиция“ -Велико Търново подготвя и фестивала „Ежедневието на средновековния Търновград“, който се провежда ежегодно на крепостта Царевец. Тази година той ще се състои в дните от 29 юни до 1 юли.

„Фокус“ припомня, че петнадесетото издание на Международното изложение „Културен туризъм“ ще се проведе от 19 до 21 април в Двореца на културата и спорта „Васил Левски“ във Велико Търново. Официалното откриване е на 19 април в 10.00 часа.

Международно изложение „Културен туризъм“ е съвместен проект на община Велико Търново, Общинска туристическа агенция  „Царевград Търнов“, Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация (БХРА) и Асоциацията на българските туроператори и туристически агенции (АБТТА). Провежда се с подкрепата на Министерството на туризма на Република България.

Надежда КРЪСТЕВА