Живко Иванов, директор Спортни имоти Бургас: Между 400 и 500 деца всяка година се включват в програмата за безплатни спортни занимания

Радио "Фокус" - Кюстендил

Община Бургас организира за децата на град Бургас безплатни спортни занимания. Във връзка с тази инициатива по темата Радио „Фокус“-Бургас разговаря с Живко Иванов, директор Спортни имоти Бургас:

Фокус: Каква е целта на тази инициатива?

Живко Иванов: Целта на тази инициатива е да се повиши двигателната култура на всички деца и да ги запознае с различните видове спорт. Всяко дете да намери правилния и любимия спорт. Това е идеята на тази програма, която Общината съвместно с фирмата за Спортни имоти организира от няколко години.

Фокус: На какви видове спорт ще се обучават децата?

Живко Иванов: Тази година петнадесет спорта ще бъдат застъпени. Това са футбол, ръгби, хандбал, волейбол, баскетбол, борба свободен стил, плуване и водна топка, тенис, художествена гимнастика, спортна акробатика, багминтон, лека атлетика и шах. Разделени са в четири модула. Първият модул започва на 18. юни, вторият на 05.07. , третият на 02.08. , четвъртият на 29 август. Записванията стават пет дни преди стартирането на модула.

Фокус: На каква възраст са децата, които желаят да спортуват?

Живко Иванов: Общо казано между 5 и 12 години са децата.

Фокус: Има ли много желаещи?

Живко Иванов: Стараем се всички деца да са включени. Между 400 и 500 деца ползват тази програма.

Янислава КРЪСТЕВА