Жители и гости на Добрич имат възможност в дните до 5 януари да посетят гостуващи и постоянни експозиции

Снимка: Община град Добрич

Жители и гости на Добрич имат възможност в дните до 5 януари да посетят гостуващи и постоянни експозиции, предаде кореспондентът на Радио „Фокус” – Варна. Културният афиш на Община град Добрич предлага разнообразие от варианти за свободното време в студените зимни дни. Регионална библиотека „Дора Габе“ представя изложба на библиотечни документи „Кулинарни коледни вълшебства“.
В една от залите на Художествена галерия – Добрич е подредена временната изложба „55 години Дружество на художниците – Добрич“ и „Основателите“. Постоянната експозиция в галерията също очаква посетители. В Музея за нова история в Градски парк „Свети Георги“ е представена гостуващата изложба „От Свети Никола до Дядо Коледа“ на Регионален исторически музей – Бургас и постоянната експозиция „Природата на Добруджа“. В Архитектурно-етнографски музей на открито „Старият Добрич” е представена друга интересна постоянна експозиция – „Археология на Добруджа”, в Етнографската къща – експозицията „Домът на добруджанеца на границата на две епохи”. Посетителите на Дом-паметник “Йордан Йовков” могат да разгледат две от постоянните експозиции – „Йордан Йовков – мъдрият мълчаливец на българската литература” и „Дора Габе – дъщеря на равнината”. По заявка във Военно гробище музей може да бъде разгледана експозицията „Добричката епопея 1916 г.”.

Днес в 11,00 часа на площад „Свобода“ ще започне празничен концерт на Духовия оркестър на Добрич с диригент Стоян Монов.

Жулиета НИКОЛОВА