Забранено е движението на товарни автомобили над 12 тона по всички пътища и проходи в област Смолян

Снимка: Радио "Фокус" - Смолян

Забранено е движението на товарни автомобили над 12 тона с ремаркета и полуремаркета по всички пътища и проходи в област Смолян, съобщи за Радио „Фокус“ – Смолян дежурният в Областно пътно управление – Смолян. Температурата на въздуха е в интервала от минус 6 до 0 градуса, вали сняг. Снежната покривка е между 10 и 30 см. Пътищата са заснежени и заледени, като машините са на терен и все още обработват настилките. Повишена и опасността от падащи камъни по всички пътища в област Смолян. През нощта не са получавани сигнали за инциденти по пътищата в региона.

До 6 декември от 7.00 до 19.00 е ограничено движението на всички превозни средства по третокласния път III-866 Девин – Кричим в отсечката от област Смолян до Кричим. Това съобщиха от пресцентъра на Агенция „Пътна инфраструктура“. Спирането на трафика в делничните дни е за полагането на последния асфалтов пласт на настилката. Обходният маршрут ще е по пътя Девин – Смолян – Асеновград – Пловдив и обратно.

Движението по път ІІІ-8683 с. Арда – с. Горна Арда от км 27+000 до км 29+500 е ограничено за МПС с тегло над 10 т.поради пропадане и стеснение на една от пътните ленти. Движението в района се регулира с пътни знаци.

Движението по път ІІ-86 гр. Смолян – с. Средногорци от км 109+370 до км 109+570 в участъка срутище при км 109+450 при разклон за с. Тикале се регулира със светофарна уредба и скоростта е ограничена до 20 км/ч. Трафикът се осъществява в една /дясната/ пътна лента. Движението по път ІІ-86 Средногорци – Рудозем от км 125+727 до км 132+920 се осъществява с повишено внимание поради ремонтни дейности. През светлата част на денонощието пътният участък ще бъде временно затварян на определени участъци за интервали от 20 до 40 минути. Движението по път IІI-197 Борино – Грохотно – Девин в с. Грохотно при км 82+120 се осъществява с повишено внимание в лявата лента с изчакване при разминаване поради разрушена стена от каменна зидария вдясно на пътя. Участъкът е сигнализиран с пътни знаци.

В Смолян вали сняг, пътните настилки са заснежени. Автомобилният трафик в сутрешните часове е по-интензивен по централния бул. „България“, прилежащите към него улици и кръстовища и по входно-изходните артерии на града.

Нели ГЕРГЬОВСКА