Забранено е поставянето на сергии в центъра на Велико Търново в Деня на независимостта

Община Велико Търново

Велико Търново. В Деня на независимостта на България в центъра на Велико Търново е забранено разполагането на сергии, маси и други преместваеми обекти за търговски и обслужващи дейности. Това съобщиха от пресцентъра на Общината. В това перо влизат продажба на промишлени и хранителни стоки, извършване на промоции и провеждане на рекламни кампании.
Рестрикцията е въведена със заповед на кмета на Общината Даниел Панов и се отнася за цялото протежение на улиците „Васил Левски“, „Независимост“, „Христо Ботев“ и площад „Майка България“.
Допуска се само едно изключение – разрешено ще бъде поставянето на преместваеми обекти за временна търговия – продажба на български национални знамена и балони.
За изпълнението на заповедта ще следят длъжностни лица от Община Велико Търново и служители на Районното управление на полицията в Старата столица.
Във връзка с програмата за отбелязване на Независимостта затворени за движение ще бъдат няколко улици в града. От 8.30 часа до 13.30 часа ще бъде ограничен трафикът по улиците „Св. Климент Охридски“, „Никола Пиколо“, „Иван Вазов“, „Стефан Стамболов“, „Независимост“, „Васил Левски“, включително и площад „Цар Асен I“. След 13.00 часа трафикът в старата част ще бъде пуснат, но главната улица „Васил Левски“ ще остане затворена до 19.00 часа. След 18.00 часа площадът пред крепостта „Царевец“ отново ще бъде ограничен за движение заради вечерната част от празничната програма. Движението ще бъде пуснато след 21.30 часа.
Промяна в организацията на трафика ще има и на 23 септември. Шоу-спектакълът на военните оркестри пред крепостта „Царевец“ налага затваряне на движението през площада за времето от 9.30 до 12.30 часа.