Забранено е преминаването на камиони с височина над 4 метра през тунелите по пътя Асеновград-Нареченски бани

Пловдив. Забранено е преминаването на камиони с височина над 4 метра през тунелите по пътя Асеновград-Нареченски бани, съобщи за Радио „Фокус“ Пловдив дежурният в Областно пътно управление. Обходният маршрут е по пътя Кричим-Девин. Остава забранено и движението на камиони над 12 тона по пътя Поповица-Болярци, заради намален габарит на пътното платно. Срокът на ограничението е до 20.12. 2017 година. Все още е ограничено преминаването на всички моторни превозни средства по пътя Белица-Загражден-Давидково, в участъка от км 13 до км 18, заради разрушена настилка.
Опасност от падащи камъни и свличане на земна маса има по направленията Асеновград-Смолян, Смолян-Кричим-Стамболийски, Кричим-Девин, Юговско ханче-Югово-Лъки-Здравец и Троян-Кърнаре, както и при проходите „Козница“ и „Стражата“. Водачите трябва да шофират внимателно там.
Натоварено е движението на територията на град Пловдив. Във връзка с поредния етап от реконструкцията на бул. „Руски“ до 31 декември е забранено движението на пътни превозни средства в източното платно на булеварда, в  участъка  от  кръстовището  с  Централна гара  до кръстовището с ул. „Любен Каравелов“. Въведена е временна организация на движението в района на ремонтните дейности, което налага промени в маршрутите на четири линии от вътрешноградския транспорт.
Кристиян ГАРОВ