Завърши седмият кръг от Националния шампионат раликрос „Видин 2019“


По традиция автомобилното състезание се проведе на пистата на летището край с. Иново, съобщиха за Радио „Фокус“ – Видин от общината. Заместник-кметът инж.Цветан Асенов откри раликроса и поздрави участниците с думите: „Искам да изкажа своята благодарност към хората, които влагат усилия и енергия за осъществяването на това популярно за Видин събитие – Автомобилен спортен клуб „Жико-Моторспорт“ и на колегите от Община Видин. Пожелавам на автопилотите успешно представяне и призовавам да се спазват правилата, за да се гарантира както тяхната сигурност, така и тази на зрителите. Убеден съм, че ще станем свидетели на една спортсменска и оспорвана надпревара.  Както и до сега, Община Видин ще продължава да подкрепя инициативата и да се грижи за създаване на все по-добри и безопасни условия за нейното провеждане“.

Състезанието се провежда под егидата на Автомобилна федерация на България. И тази година интересът към него е голям – 30 състезатели от цялата страна се включиха в раликрос „Видин 2019“, който премина без сериозни инциденти. Стотици бяха зрителите, дошли да подкрепят своите фаворити.

Във финалното класиране в Дивизия 3 на първо място се класира Методи Тодоров –  АСК „Старт М Криводол”, второто  място зае Цветелин Велков –  АСК „Старт М Криводол”, а третото – Георги Кардашлиев от отбора на „Враца Дрифт Тийм“. В Дивизия 2 челната позиция бе за Ивайло Йончев от АМК  Ботевград, следван от Георги Василев – АСК „Старт М Криводол 2” и Светослав Миков от АМК  Ботевград. В Девизия 1 победител стана Мирослав Цветанов от АСК „Жико Моторспорт” Видин, втори бе Александър Томов – АСК „Жико Моторспорт” Видин, а трети се класира Антон Хайтов също от  АСК „Жико Моторспорт” Видин.

В отборното класиране първото място спечели АСК „Старт М Криводол”, втори стана АСК „Жико Моторспорт” Видин, а третата позиция  бе за  АСК „Старт М Криводол 2”.

Тази година  купа „Лада” бе връчена на Цветелин Велков от АСК „Старт М Криводол” и на Момчил Младенов и Данко Алексиев състезатели  от АСК „Старт М Криводол 2”.

Купите връчи инж. Цветан Асенов и закри състезанието.