Задържан е за 72 часа мъж, подтикнал чрез жестоко отношение малолетната си дъщеря към опит за самоубийство

Софийска районна прокуратура повдигна обвинение и задържа за 72 часа лице, подтикнало чрез жестоко отношение малолетната си дъщеря към опит за самоубийство. Това съобщиха от пресцентъра на Прокуратурата на Република България.
С., на 42 години, е привлечен към наказателна отговорност за това, че на 26 март 2019 г., в град София, ж.к. „Захарна фабрика“, чрез жестоко отношение към дъщеря си – 11 годишната Е., е довел последната до опит за самоубийство – Е. скочила от терасата на третия етаж на апартамента, който обитавала. Описаното деяние представлява престъпление по чл. 127, ал. 3 НК. С. е осъждан за извършена от него кражба, както и за противозаконно отнемане на чужд лек автомобил.
Предвид изключително високата обществена опасност на деянието, както и с оглед личността на извършителя, наблюдаващият прокурор е постановил задържане на обвиняемия за срок до 72 часа, като е разпоредено привеждането му в сградата на Софийски районен съд на 29 март 2019 г. – за разглеждане на искане за вземане спрямо него на мярка за неотклонение „Задържане под стража“.