Задържаха под стража трафикант на нелегални емигранти

По искане на Районна прокуратура – Елхово, съдът задържа под стража Станислав Щ., обвинен в противозаконно подпомагане на чужди граждани да пребивават и преминават на българска територия. Това съобщиха от институцията.

Той е обвинен за това, че на 13.02.2019 г. в землището на с.Лалково, обл. Ямбол, с цел да набави за себе си имотна облага противозаконно подпомогнал група чужди граждани (общо 13 граждани на Република Афганистан) да пребивават и преминават на територията на страната в нарушение на закона, чрез транспортиране от с. Лалково към вътрешността на страната – престъпление по чл.281, ал.2, т. 4 и т. 5, вр. ал.1 от НК.
Обвиняемият е задържан благодарение на отличните действия на служителите на реда от Областните полицейски дирекции в Ямбол и Бургас, които съвместно са работили по случая.
Според прокурора, налице е обосновано предположение за това, че Станислав Щ. е извършил престъплението, в което е обвинен. Представителят на държавното обвинение е категоричен, че обвиняемият може да се укрие или да извърши друго престъпление.
Съдът прие мотивите на прокурора и задържа под стража Станислав Щ.
Определението на Районен съд – Елхово може да бъде обжалвано пред Окръжен съд – Ямбол.