Задържаха рецидивисти за кражба на компютър и мъжки часовници във Велико Търново

Велико Търново. По искане на Районна прокуратура – Велико Търново е наложена мярка за неотклонение „задържане под стража“ по отношение на двама мъже за извършена кражба в условията на опасен рецидив. Това съобщиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура.

Н. С.  и Т. Х. /двамата от Варна/ са привлечени в качеството на обвиняеми за това, че на 21 януари във Велико Търново, в условията на опасен рецидив, след предварителен сговор, като случая е немаловажен, чрез повреждане на преграда, здраво направена за защита на имот и чрез използване на неустановено техническо средство, отнели чужди движими вещи –   преносим компютър „Acer“ и два мъжки часовници „Сейко“ и „Брайтлинг“  на обща стойност  5000 лева, от владението и собственост на  Х. П., без негово съгласие с намерение противозаконно да ги присвоят – престъпление по чл. 196, вр. чл. 195, вр. чл. 194, вр. чл. 29 от НК.

Преценено е, че от събраните до момента доказателства може да се направи обосновано предположение за авторството на деянието в лицето на двамата задържани и е налице опасност те да се укрият или да извършат престъпление.

Разследването продължава под ръководството на Районна прокуратура – Велико Търново.