Задържаха 32-годишен мъж за изнасилване на две жени

Затвор, задържане, белезници

Районна прокуратура-Пловдив привлече като обвиняем 32-годишния Владимир П. за това, че на 7 и 20 декември 2017 г. се съвкупил с две лица от женски пол, като употребил за това сила и заплашване, и престъпленията са извършени в условията на опасен рецидив. Това съобщиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура-Пловдив.
На 7 декември, около 22,15 часа, в Пловдив, обвиняемият Владимир П. се намирал в района на бул. „Александър Стамболийски“. Там забелязал спрян лек автомобил, марка „Ауди“, в който се намирала 19-годишна жена, която чакала нейна позната. Обвиняемият отворил вратата, седнал на шофьорската седалка, придвижил автомобила на 50 метра и спрял. Там след като заплашил пострадалата, я изнасилил. След това слязъл от автомобила и се отправил в неизвестна посока.
На 20 декември отново в Пловдив, около 20,30 часа, в района на бул. „Александър Стамболийски“, обвиняемият Владимир П. забелязал лек автомобил, марка „Рено Клио“, в който се намирала 21-годишна жена. Тя изчаквала свой познат. Обвиняемият Владимир П. отворил вратата, влязъл в автомобила, като го придвижил на около 50 метра в съседна улица и спрял. Обвиняемият заплашил със сгъваем джобен нож 21-годишната жена, за да я принуди да се премести на задната седалка на автомобила, където я изнасилил. След това слязъл и се отправил в неизвестна посока.
Под ръководството на Районна прокуратура-Пловдив по двата случая са били започнати досъдебни производства. На 22 декември обвиняемият Владимир П. е бил е задържан, към 22 часа, в дома си в Пловдив от служители на отдел „Криминална полиция“ към ОД на МВР – Пловдив.
Днес с постановление на наблюдаващия прокурор той е задържан за срок до 72 часа.
Утре, 24 декември, Районна прокуратура-Пловдив ще внесе искане в съда за определяне на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо него.
Владимир П. е бил осъждан на 4,3 г. лишаване от свобода за извършено от него престъпление по чл. 152 ал. 1т. 2 от Наказателния кодекс – за изнасилване. Той е бил освободен от затвора през април 2017 г.