Задържаха 64-годишен психично болен, който се опита да влезе с взлом в ловно-рибарски магазин и е ранил двама мъже

Велико Търново. 64-годишен мъж от Горна Оряховица, опитал да влезе с взлом в ловно-рибарски магазин е ранил двама мъже при опит да бъде задържан. Това съобщиха от пресцентъра на ОДМВР-Велико Търново. Сигнал за случая е получен в събота в 23,40 ч.

Изпратеният на адреса полицейски екип е установил, че малко по-рано същата вечер е получен сигнал в частна охранителна фирма за нарушение в обект в града. Изпратеният екип от частни охранители предприели задържане на мъжа, който се е опитал да взломи входната врата на ловно-рибарски магазин, но той насочил и размахал към тях нож, като успял да нанесе порезна рана в областта на ръката на единия охранител.

Опитвайки се да помогне е пострадал и преминаващ в близост гражданин. След намесата на полицейските служители 64-годишният мъж е бил задържан и настанен в психиатричната болница в с. Церова кория.

Пострадалите са били откарани и прегледани в Спешна помощ, след което са били освободени за домашно лечение. По случая е започнато досъдебно производство.