Заледени на места по високите части в планината, но опесъчени са пътищата в област Смолян

Община Велико Търново

Проходими при зимни условия са пътищата в област Смолян. Пътните настилки са мокри и заледени на места по високите и сенченсти места, но опесъчени и обработени, съобщиха за Радио „Фокус“ – Смолян от Областно пътно управление – Смолян. Времето е с разкъсана облачност, без валежи. Остава повишена опасността от падащи камъни по всички републикански направления. През нощта не са получавани сигнали за инциденти по пътищата в региона.

Поради стеснен габарит на пътя остава ограничено двежението за МПС над 12 тона без ремаркета и полуремаркета по пътя Лъки – Рожен през целия зимен сезон. Движението по пътя с. Арда – с. Горна Арда остава ограничено за МПС с тегло над 10 т, поради пропадане и стеснение на една от пътните ленти. Заради пропадане на каменна подпорна стена  движението между селата Кошница и Могилица се осъществява в едната лента. И дватаучастъка са обозначени с пътни знаци.

В Смолян пътните настилки по улиците в града са предимно сухи. Автомобилният трафик е по-интензивен по централния бул. „България“ и прилежащите към него улици и кръстовища, както и по входно-изходните артерии на града.

Нели ГЕРГЬОВСКА