Заледени на места са пътните настилки в област Бургас

Бургас. Заледени на места са пътните настилки в областта. Това съобщиха за Радио „Фокус“ – Бургас от Областно пътно управление. Температурите на въздуха към този час са от -6° до 3°. В района на Айтос духа слаб северен вятър, а видимостта е намаленала до 30 метра по автомагистрала Тракия в участъка край Деветак поради мъгла.

До 31 януари т.г. движението в участъка Обзор – Сарафово от км 175+000 до км 230+000 трябва да се осъществява с повишено внимание поради ремонтни дейности на асфалтовата настилка. Участъкът е сигнализиран с пътни знаци.

До 15 август т.г. движението по път Слънчев Бряг – Бургас в участъка при обхода на гр. на Ахелой от км 207+726 до км 212+233 се осъществява в една лента поради изпълнение на строително-монтажни работи, като скоростта на движение се ограничава до 40 км/ч. в кръстовищата и до 70 км/ч. в останалите участъци.

На територията на град Бургас ремонтни дейности се извършват по бул. „Булаир“. Временната организация на движението ще бъде в сила до 19-ти януари в кръстовището на бул. „Булаир“ с ул. „Славянска“, като този път движението на автомобили по ул. „Славянска“ ще се осъществява откъм ул. „Д-р Нидер“.

Преминаването по основните пътни артерии на града се осъществява без съществено забавяне. Засилен е автомобилният поток по бул. „Тодор Александров“ в посока ж.к. „Меден рудник“ – централна градска част, както в района на кръстовището с кръгово движение „Трапезица“.

Мария ПОПЧЕВА