Заледени на места са пътните настилки в усойните и планински райони на област Пловдив

Пловдив. Заледени на места, но обработени и нормално проходими са пътните настилки в усойните и планински райони на област Пловдив. Това съобщиха за Радио „Фокус“ – Пловдив от Областното пътно управление. Призовават се водачите да шофират с повишено внимание и съобразена скорост, с подготвени за зимни условия автомобили, както и да не предприемат рискови маневри.

С нормална интензивност се осъществява трафикът по основните направления в област Пловдив към този час. Най-засилено автомобилно движение се отчита по пловдивския участък на АМ „Тракия“, също по пътищата Пловдив-Карлово, Пловдив-Съединение, Пловдив-Пазарджик и Пловдив-Асеновград-Смолян.

Въведена е временна организация на движението на новоизграждащото се кръгово кръстовище при 14-ти км на пътя Пловдив – Асеновград. Трафикът в посока Пловдив – Асеновград и обратно се насочва в две ленти по новоизграденото платно в източната част на кръговото кръстовище, като движението е двупосочно. Необходимо е шофьорите да карат внимателно, да спазват стриктно поставената сигнализация и ограничението на скоростта до 40 км/ч.

Ограничава се движението на камионите над 12 т по моста над р. Марица при 119-ти км на пътя Чирпан – Поповица, между селата Мирово и Милево. Причината е влошеното състояние на съоръжението.  Предстои през февруари да започнат ремонтно-възстановителни дейности, а до завършването им тежкият трафик се пренасочва по алтернативни маршрути.

До 21 февруари движението по пътя Кричим – граница с област Смолян, от км 88 до км 103, ще се осъществява с повишено внимание поради строително ремонтни дейности. Движението ще бъде затруднено, но няма да бъде спирано. До 31 март движението по пътя Пловдив-Куклен, в участъка от км 6 до км 7, ще бъде ограничено поради ремонт на мостово съоръжение и асфалтовата настилка. Обходният маршрут за водачите е през уличната мрежа на град Куклен. Остава забранено преминаването на превозни средства по-високи от 4 метра през тунелите по пътя Асеновград-Нареченски бани. Обходният маршрут за водачите е по пътя Кричим-Девин. Все още е ограничено и движението на камиони над 12 тона по пътя Поповица-Болярци. Обходният маршрут за водачите е по пътя Поповица-Садово-Кочево-Болярци. Забранено до края на годината е преминаването на моторни превозни средства над 5 тона в района на км 6 по пътя Плодовитово-Първомай, поради намален габарит на пътното платно на мост. Обходният маршрут за водачите е по път ІІ-66 Стара Загора – Поповица и път І-8 София – Пловдив – Свиленград.

Повишена опасност от падащи камъни има по направленията Кричим-Стамболийски, Юговско ханче-Югово-Лъки-Здравец и Бачково-Нареченски бани, също в района на проходите Козница и Стражата. Забранено остава преминаването на моторни превозни средства над 12 тона през прохода Троян-Кърнаре.

С нормална интензивност се осъществява трафикът и на територията на град Пловдив към този час. Най-натоварено движение се отчита по по булевардите „Пещерско шосе“, „Христо Ботев“, „Найчо Цанов“, „Цар Борис III Обединител“, „Руски“, „Шести септември“, „Източен“, „Васил Априлов“, „Дунав“ и „България“. Пътищата на територията на града са предимно сухи и нормално проходими.

Тони МИХАЙЛОВ