Заледени на места са пътните настилки в планинските райони на област Пловдив

Пловдив. Пътните настилки на територията на Пловдивска област са предимно сухи, на места мокри, по усойните и планински райони частично заледени, но обработени и проходими при зимни условия. Това съобщиха за Радио „Фокус“ – Пловдив от Областното пътно управление. Призовават се водачите да шофират с повишено внимание, съобразена скорост и с подготвени за зимни условия автомобили, както и да не предприемат рискови маневри.

Към този час трафикът по основните направления в областта е интензивен. Най-засилено е автомобилното движение по пловдивския участък на АМ „Тракия“, също по направленията Пловдив-Асеновград-Смолян, Пловдив-Съединение, Пловдив-Карлово и Пловдив-Пазарджик.

Движението по пътя Девин-Кричим е ограничено за всички моторни превозни средства поради ремонтни дейности на асфалтовата настилка в часовете от 07.00 до 19.00 часа. Участъкът е сигнализиран с пътни знаци. Обходният маршрут за водачите е по пътя Девин-Смолян-Асеновград-Пловдив и обратно. Срокът за извършването на дейностите е до 13 декември. До 31 декември движението по пътя Пловдив-Куклен, в участъка от км 6 до км 7, ще бъде ограничено поради ремонт на мостово съоръжение и асфалтовата настилка. Обходният маршрут за водачите е през уличната мрежа на град Куклен. Също до края на годината движението по пътя Пловдив-Карлово, от км 48 до км 49, ще се осъществява в платното посока Карлово поради изграждане на кръгово кръстовище при село Труд.

Забранено остава движението на камиони с височина над 4 метра през тунелите по пътя Асеновград-Нареченски бани. Забранено е и преминаването на моторни превозни средства над 12 тона по пътя Поповица-Болярци, поради намален габарит на пътното платно на мост. Обходният маршрут за водачите е по пътя Поповица-Садово-Кочево-Болярци. Опасност от падащи камъни има по направленията Кричим-Стамболийски, Юговско ханче-Югово-Лъки-Здравец и Бачково-Нареченски бани, също в района на проходите Козница и Стражата. Проходът Троян-Кърнаре е отворен за движение на всички моторни превозни средства.

Натоварено движението се отчита и на територията на град Пловдив към този час. Колони от автомобили се образуват по бул. „Христо Ботев“, в района на Сточна и Централна гара, по бул. „Цар Борис III Обединител“, в района на Пловдивския университет, при Тунела, при Баня Старинна и при кръговите кръстовища в района на Международния панаир, също по бул. „Пещерско шосе“, в участъка между ул. „Белица“ и ул. „Царевец“. Задръствания има също на места по булевардите „Найчо Цанов“, „Руски“, „Източен“, „Шести септември“, „Васил Априлов“, „Дунав“, „България“ и „Пещерско шосе“. Пътищата на територията на града са предимно сухи, на места мокри, но нормално проходими.

Тони МИХАЙЛОВ