Заместник-директорът на „Пирогов“ проф. Николай Габровски: Изясняват се причините за пожара, всички пациенти са в добро състояние

Изясняват се причините за пожара, всички пациенти са в добро състояние. Това каза заместник-директорът на „Пирогов“ проф. Николай Габровски на извънреден брифинг в УМБАЛСМ „Пирогов“, предаде репортер на Агенция „Фокус“. „Голяма част от болните в отделението, в което е възникнал пожара, са на кислородна терапия, така че там е нормално да има повишени нива на кислород. Най-важното е, че при наличие на близо 100 души в тази сграда всички към момента са в добро състояние“, посочи той. По думите му няма допълнително пострадали извън хората, които са били на мястото на инцидента. Габровски посочи, че всички са преместени по други структури и отделения.

„Болницата продължава да функционира доколкото е възможно при нормален режим. Останалите пациенти са в добро състояние. Провеждат се допълнителни изследвания на по-тежко болните дали има някакво влияние“, каза още той.