Заместник -кметът Румен Иванов бе избран за   временно изпълняващ длъжността кмет на община Сливен

Заместник -кметът Румен Иванов бе избран за   временно изпълняващ длъжността кмет на община Сливен заради предстоящите местни избори.  Това стана с решение на Общински съвет – Сливен, предаде репортер на Радио „Фокус“ – Сливен.

Гласувана беше и бюджетна прогноза за периода 2020-2022 г, Отчетът за изпълнение на решенията на общинския съвет за първото шестмесечие на 2019 г. и информация за изпълнение на бюджета на общината за първото полугодие на настоящата година.

С 27 гласа „за“ общинските съветници гласуваха и промяната на бюджета на Община Сливен. Местният парламент заседава на последната си за този мандат сесия.

Подкрепа получи и предложението за избор на съдебни заседатели за Окръжен и Районен съд-Сливен за следващите четири години.

В края на заседанието председателят на местния парламент Димитър Митев благодари на своите колеги общински съветници за отговорното отношение и сътрудничество през последните четири години. Той подчерта, че въпреки срещаните разногласия, са успели да запазят колегиалните си отношения и да работят в интерес на жителите на Сливен.