Зам.-кметът на Садово Петър Георгиев: Над 16 заявления за обезщетения за около 700 дка земеделски площи са подадени до момента от производители след наводнението

Пловдив. Над 16 заявления за обезщетения за около 700 дка земеделски площи са подадени от земеделски производители в Садовско след голямото наводнение там, при което се скъса дигата на река Чая. Това съобщи за Радио „Фокус”- Пловдив зам.-кметът на общината Петър Георгиев. Днес изтича последният срок за подаването на заявления. „В сряда се очаква комисията да започне работа. Тя ще обходи засегнатите площи, за да проверява на място степента на засегнатост на земеделските култури”, каза Георгиев. По думите му работата на комисията малко се е забавила, заради валежите през последните дни.
След проверката на комисията ще започне раздаването на обезщетенията с наредба на министъра на земеделието, в която ще бъде определен размерът им. В комисията в присъстват специалисти от Института по зеленчукови култури, ог Овощарския институт и от Института в Садово.
Цветана ТОНЧЕВА