Зам.-кметът Сашка Въчкова: Белите писти на Банско вече очакват най-нетърпеливите любители на ски спорта

Снимка: Община Банско

Белите писти на Банско вече очакват най-нетърпеливите любители на ски спорта. Това каза за сутрешния блок „Добро утро“ на Радио „Фокус“ зам.-кметът на Общината Сашка Въчкова. По думите й Банско е сред магнитите на любителите на ски спорта и зимата, защото освен ски пистите, курортът предлага и богата културна програма. На 14 декември предстои официалното откриване на зимния сезон 2019/2020г. на местността Бъндеришка поляна с много изненади и награди, обясни тя, като добави, че по-късно проявите ще продължат и в центъра Банско.

„В 16.30 часа ще започне кулинарният театър на Ути Бъчваров, който традиционно събира много любители на хубавата храна и вино. След това ще продължим с концерт на фолклорни състави от Община Банско с официалните гости, които ще излязат на сцената. След това официално откриване празничният концерт, за удоволствие на всички, ще продължи. За Коледа сме подготвили още много прояви, най-вече с участието на учениците и младите хора от града“, обясни тя.

Сашка Въчкова каза още, че Община Банско ще осигури и ски карти за уикендите за ученици от общината от 1 до 12 клас, като родителите на всички желаещи е необходимо да подадат декларация, уточни Въчкова.

Тя пожела през новата година спокойствие за жителите на града през новата година „Нека всички да работим така, че бизнесът на хората от общината и на всички, които са решили да инвестират тук, да се развива спокойно и да може според възможностите общината да помогне за това развитие. Нека да срещаме повече усмихнати лица по улиците“, добави зам.-кметът.

Веселка ИВАНОВА