Зам.-министър Деница Николова ще участва в среща на Националните координатори на Дунавската стратегия в Букурещ

Заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството и Национален координатор на Стратегията на ЕС за Дунавския регион Деница Николова ще участва в среща на Националните координатори на стратегията на 14 и 15 февруари в Букурещ, Румъния. Това съобщиха от пресцентъра на министерството. В срещата участие ще вземат и представители на Европейската комисия, както и на Контактното звено на Стратегията.
Предвижда се да бъде продължена дискусията за промяната на Плана за действие на Дунавската стратегия, инициирана по време на Българското председателство. Ще бъдат представени резултатите от консултациите сред Координаторите на приоритетни области, като ще бъде обсъдено адаптирането на Пътната карта за преглед на Плана за действие съобразно постигнатия напредък. Румънското председателство на Стратегията ще представи предложения за структуриране на бъдещия План за действие.
Срещата ще обхване и темите за хоризонталното сътрудничество между различните европейски макрорегионални стратегии и секторното сътрудничество в рамките на Дунавската стратегия. Европейската комисия ще представи Втория доклад относно прилагането на макрорегионалните стратегии, публикуван през януари 2019 г.