Зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов проведе работна среща с посланика на Белгия в България Н. Пр. Франсоа Бонтан

Зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов проведе работна среща с посланика на Белгия в България Н. Пр. Франсоа Бонтан. Това съобщиха от пресцентъра на ПП ГЕРБ. Двамата обсъдиха тенденциите в политическия дебат в навечерието на европейските избори, като подчертаха необходимостта от повече фокус върху съдържанието на европейските политики, ползите от членството в ЕС, както и възможностите за развитие и просперитет, които Съюзът предоставя на своите членки. Цветанов и Бонтан се обединиха около мнението, че популисткият дискурс, заиграващ се с фалшиви новини и експлоатиращ страховете на хората, може само да навреди не само на демокрациите в Съюза, но и на разгръщането на икономическия потенциал на държави като България.
„Страната ни има устойчив икономически профил със стабилни нива на повишаващ се икономически растеж, а европейската солидарност играе важна роля както в изграждането на капацитета за гарантиране на външната ни граница, така и в изграждането на инфраструктура за привличане на инвестиции“, отбеляза Цветанов. Бонтан от своя страна подчерта, че се наблюдава тенденция за разширяване на инвестициите на белгийски инвеститори в страната ни.
Двамата обсъдиха и предизвикателствата и потенциалните заплахите към ЕС. Само една силна и обединена Европа с политици, които съсредоточават усилията си върху реални политики в интерес на европейските граждани, може да се справи с тези предизвикателства и да устои на заплахите, съгласиха се Цветанов и Бонтан.