Започва инициативата „Златен Сливен 2019“

Започва инициативата „Златен Сливен 2019“. Това съобщиха организаторите от фондация „Обществен дарителски фонд-Сливен“. Над 120 читалищни дейци ще участват в инициативата, чието начало бе дадено  от 9 часа в НЧ „Хаджи Димитър -1937“ – Сливен. Участие са заявили читалища от селата Панаретовци, Ковачите, Самуилово, Глушник, Драгоданово, Николаево, Тополчане, Мечкарево, Старо село, Сотиря, Селиминово, Гавраилово, както и сливенски читалища.
В програмата е предвиден фолклорен концерт, в който с по две песни ще се включат читалищни самодейни колективи. Между различните изпълнения ще има дефиле с автентични женски носии от Сливенско. Ще бъде организиран благотворителен базар, наречен „Пътуваща майсторилница“, на който ще бъдат изложени предмети, изработени от читалищата. Друг акцент е кулинарна изложба, в която ще бъдат представени над 30 автентични ястия, характерни за Сливенския край.
Инициативата „Златен Сливен“ се прави за седма поредна година и има за цел да съхрани и предаде на идните поколения най-хубавите български традиции.