Започва продажбата на билети за благотворителния концерт, в подкрепа на каузата „Да бъде новия храм в Габрово“

Снимка: Информационна агенция "Фокус"

Габрово. Започва продажбата на билети за благотворителния концерт, в подкрепа на каузата „Да бъде новия храм в Габрово“. Те ще са достъпни на касите на Спортна зала „Орловец“ и зала „Възраждане“ от утре, съобщиха за Радио „Фокус“ – Велико Търново от Община Габрово. Продажбата ще протича в дните 14-ти, 15-ти, 16-ти и 19-ти март, когато ще се случи и музикалното събитие. Началото ще е в 18.30 часа, а концерта ще се проведе в зала „Орловец“. Цената на билета е 5 лева. От сряда /14-ти март/ до неделя /18-ти март/ включително билети може да си закупите и от Интерактивен музей на индустрията, до храм „Успение на Пресвета Богородица“.

„Фокус“ припомня, че кметът на Габрово Таня Христова даде старт на благотворителната кампания за завършването на новия храм в кв. „Младост“, наречена „ДА БЪДЕ новият храм на Габрово!“ през декември миналата година.

Първото събитие беше благотворителен базар, проведен на 15 декември, в рамките на Коледния прием на кмета.  Вещите и предметните, предложени на него бяха дарени от фирми и организации. Средствата, събрани от продажби и дарените пари без покупка са обща на стойност 15 366 лева. След това, на 6-ти януари тази година, в Габрово се проведе и изнесена благотворителна акция в кв. „Младост“.  На площад “1 май 1876“ бе поставена дарителска каса, където бяха събрани 302 лв.

Луиза ТРАНЧЕВА