Започва фестивалът „Джаз в Бургас“

Снимка: Община Бургас

Бургас.Със закупен билет за „Джаз в Бургас“ можете да спечелите ваучер за безплатно посещение на остров Света Анастасия и археологическия комплекс „Акве калиде“. Това съобщиха от пресцентъра на Община Бургас. За тази цел във всяка една от фестивалните вечери през месеците юли и август ще бъде разигравана малка томбола.
Както обявихме по-рано, първите три дни на джаз фестивала (днес, 13 и 14 юли) тази година ще зарадват почитателите на стилната музика с изпълнения на проектите: „So nice …south jazz“, „Golden project „, „Zootcase“, „Jazz fusion trio PLAYIS „, „Lilly Ilieva & „The Minimum Quartet“, „Джазта-праста трио“ и „Хилда Казасян квинтет“.
Втората порция джаз очаквайте през август, когато на 3 август (петък) на откритата сцена в експо център „Флора“ ще изгреят зашеметяващият квинтет „Фънкалеро“ и проектът с американско участие „Two Cities One World“.
Кулминационен завършек на „Джаз в Бургас 2018“ ще поставят на 4 август музикантите от „Стик“, Теодосий Спасов и Людмил Крумов Дуо, а за доброто настроение до малките часове на всяка една от фестивалните вечери ще допринася фестивален джемсешън.
„Джаз в Бургас“ се осъществява с любезната подкрепа на Фондация „Америка за България“, чрез Програмата „ИЗКУСТВО В ДВИЖЕНИЕ“, администрирана от Фондация „Арт Офис“, банка ДСК, Арт ателие, All the Jazz. За поредна година фестивалът ще бъде домакин на най-добрите български музиканти в този стил, както и на световно доказани техни колеги от Холандия, Германия и САЩ.