Започва юбилейното издание на футболния турнир „Лято 2017 – Нова Загора“

Снимка: Агенция "Фокус"

Юбилейното издание на футболния турнир „Лято 2017 – Нова Загора“ ще се състои на градския стадион в Нова Загора. Турнирът се провежда за десета година , съобщи Кирил Русев – инициатор на състезанието.

„Лято 2017 – Нова Загора“ започва днес от 17:30ч. с официален старт на мероприятието. Програмата предвижда големият финал да се проведе на 28 юли  2017 г., а участниците да имат възможност да се насладят на куп очакващи ги изненади. В спортната надпревара ще участват 11 отбора.

Във възрастова група „Деца, родени 2002 – 2004 година“ участие ще вземат пет отбора: „Дюшекчиите“, „Каталунците“, „НЗ Галакси“, „Росонерите“ и „Червените дяволи“. Те ще играят на принципа „всеки срещу всеки“, като отборът, спечелил най-много точки, ще стане шампион при децата.

Във втората възрастова група „Юноши, родени 1999 – 2001 година“ жребият определи в „Група А“ един срещу друг да се изправят отборите на „Лалетата“, „Царчетата“ и „Младовските орли“. В „Група В“ за първите две места, осигуряващи класиране на полуфиналите, ще се борят „Калитарите“, „Ацтеките“ и „Адзурите“.