Започна кампанията за набиране на средства за изграждане на храм-паметник „Св. Георги Победоносец“ във Военната академия „Г. С. Раковски“

Снимка: Фейсбук страница на Военна академия "Г. С. Раковски"

Кампанията за набиране на средства за изграждане на храм-паметник „Св. Георги Победоносец“ в памет на загиналите воини в Първата световна война стартира днес. Това се посочва на страницата на Военна академия „Г. С. Раковски“ във „Фейсбук“. Стана ясно, че инициативата е започнала в памет на основателя на Агенция и Радио „Фокус“ Красимир Узунов. Инициативният комитет, със съпредседатели генерал о.р. ген. Константин Попов, председател на комисията по отбрана в 44-то Народно събрание и Йорданка Фандъкова, кмет на Столична община, за изграждането на мемориала във Военна академия „Г. С. Раковски“ бе учреден на 17 януари 2017 г. Сдружение „Единение“ е юридическо лице с нестопанска цел за осъществяване на общественополезна дейност беше регистрирано на 5 юли 2017 г. То бе създадено с цел да събере средства посредством дарителска кампания за изграждането на храм-паметник за почитане на загиналите български воини от Първата световна война.
Сдружението взе решение да се организира широка медийна и информационно-нагледна кампания за реализирането на този патриотичен акт на възхвала и преклонение пред подвига и саможертвата на воините, дали живота си за България.
Банкови сметки, разкрити за провеждане на дарителска кампания за събиране на средства за изграждането на храм-паметник „Св. Георги Победоносец“:
Банка: „Експресбанк“ АД
BIC: TTBBBGSF
– в лева:
IBAN: BG59TTBB94001528321333
– в евро:
IBAN: BG05TTBB94001528321335
– в долари:
IBAN: BG44TTBB94001528322088