Започна онлайн гласуването за спортист, треньор и отбор на 2019 г. в община Петрич

Снимка: Радио "Фокус" - Пирин

Петрич. Започна онлайн гласуването за спортист, треньор и отбор на 2019 г. в община Петрич. Това съобщиха за Радио „Фокус“ – Пирин организаторите на събитието. Направени са общо 105 номинации. До полунощ на15 януари всеки може да гласува в трите категории – „Спортист на годината“, „Треньор на годината“ и „Отбор на годината“ на сайта visitpetrich.com.

Изключителна активност при номинациите тази година, отчита Община Петрич. В категория „Спортист на годината“ (мъже и жени) са предложени 23 спортисти, докато през 2018 г. номинираните са били 15. В категория „Спортист на годината“ (юноши и девойки) изборът ще бъде между 28 състезатели срещу 15 за 2018 г. При децата има направени 33 номинации при 14 за 2018 г. Предложените имена в категория „Треньор на годината“ са девет, в категория „Отбор на годината“ има 12 номинации при 10 предходната година.

Предложения можеха да се правят до 10 януари от спортни клубове, журналисти, общественици и спортни деятели, като се открояват постиженията на номинираните в зонални, национални, международни и други състезания и турнири. Тържествената церемония „Спортист на годината“ в община Петрич ще бъде на 17 януари.

Ливия НИНОВА