Започна ремонтът на ул. „Мара Тасева“, който е първият пътен инфраструктурен обект от инвестиционната програма на Община Варна по ОП „Региони в растеж“

Започна ремонтът на ул. „Мара Тасева“ в кв. „Аспарухово“ във Варна, който е първият пътен инфраструктурен обект от инвестиционната програма на Община Варна по Оперативна програма „Региони в растеж“, предаде репортер на Радио „Фокус“ – Варна. На събитието присъстваха премиерът Бойко Борисов, министърът на финансите Владислав Горанов, министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски, министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков, министърът на отбраната Красимир Каракачанов, председателят на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура“ инж. Дончо Атанасов, депутати, областинят управител Стоян Пасев, кметът на Варна Иван Портних, председателят на Общински съвет – Варна Тодор Балабанов, заместник-кметове,  районни кметове, общински съветници и граждани. Строителството, което е на стойност около 6 млн. лв., предвижда реконструкция на трасето в обхват от бул. „Първи май” до бул. „Народни будители”, с изграждане на пешеходни пасарелки, скатно залесяване на брега канал море-езеро, изграждане на детски площадки, зони за отдих, атракциони, спортни площадки и велоалеи, обясни кметът на Варна Иван Портних. Той благодари на премиера за подкрепата на правителството за район „Аспарухово“ – за изграждането на охранителните канали, за терена на „Рибни ресурси“, както и за съвместната работа по проекта за новото рибарско пристанище.

„Нашата роля е да осигурим финансиране, след това се проектира, персоналната отговорност за обектите е на кмета. Ще помогнем и за Аспаруховия мост, който не е виждал основен ремонт от построяването си. Хората виждат, че им се случват нещата и все повече искат“, каза Бойко Борисов.

Марияна ВАЛЕНТИНОВА