Засилва се трафикът по основните пътни направления в област Благоевград, но няма данни за образували се големи задръствания или колони от автомобили

Благоевград. Засилва се трафикът по основните пътни направления в област Благоевград, но няма данни за образували се големи задръствания или колони от автомобили, предаде репортер на Радио „Фокус“ – Пирин.

Към този час по-натоварено е движението по автомагистрала „Струма“ и главен път Е-79 в посока ГКПП „Кулата“, както ѝ по второкласен път – 19 Симитли – Гоце Делчев към Банско.
Няма регистрирани тежки пътни инциденти. Пътищата в региона са проходими при зимни условия.

Временната забрана за движението на товарни автомобили с тегло над 12 тона е въведена по автомагистрала „Струма“ в участъка от София до Симитли за пътуващите към ГКПП „Кулата“ и от Сандански до Кресна за пътуващите към София.

Полицейското присъствие е засилено като на различни места са позиционирани патрули, които следят за спазване правилата за движение. При необходимост същите имат готовност да регулират и трафика.

Във вечерните часове се очаква по-голямо струпване на автомобили в Кресненското дефиле и при пътен възел „Симитли“. Водачите е необходимо да шофират с повишено внимание и да не предприемат рискови изпреварвания, за да не се стига до тежки пътнотранспортни произшествия. До този момент няма струпване на пътници на жп гарата и автогарата в Благоевград, както ѝ на другите гари в областта.

Ливия НИНОВА