Засилено е полицейското присъствие във Велико Търново, трафикът вече е интензивен

Снимка:Радио "Фокус"- Шумен

Велико Търново. Засилено е полицейското присъствие в старата столица. Трафикът в града и региона вече е интензивен, предаде репортер на Радио „Фокус“ – Велико Търново. Екипи на полицията има в началото на улица „Полтава“, както и в центъра на Велико Търново. Патрули са разположени на всички входове и изходи на града, както и по улица „Магистрална“, която е част от път София – Варна. Служителите на реда следят за правилното протичане на движението и за спазване на закона, за това дали шофьорите карат със съобразена скорост, с обезопасителни колани  и подготвени за зимата автомобили.

Условията за пътуване в старата столица и региона са нормални за сезона. Времето е предимно облачно, но без валежи. Настилките към този час са сухи. В по-усойните места има и мокри отсечки, поради което органите на реда съветват шофьорите да са внимателни.

За изминалото денонощие няма въведени нови ограничения. Прохода на Републиката е отворен за движение, но там остава в сила предупреждението за опасност от падащи камъни. Настилката е предимно суха, обработена и проходима при зимни условия.  Идентична е обстановката и в района на прохода Шипка / Габровска област/. Там остава забраната за ТИР-ове над 12 тона. Пътят е частично мокър, на места има заледявания и водачите също трябва да са внимателни.

В едната лента, заради ремонт, се осъществява движението по пътя между село Поликраище и Горна Оряховица. Дейностите текат в отсечката от км 4+000 до км 6+431. Трафикът в района се регулира със знаци и регулировчици, а временната организация е в сила до 20 декември.

Ограничен за товарни автомобили над 10 тона е пътят Дебелец – Средни колиби – Елена. Причината е намален габарит на пътното платно. В участъка тече разширяване, което трябва да приключи до края на месеца. Обходният маршрут е през Дебелец – Велико Търново – Лясковски кантон – Миндя – Елена и обратно.

Луиза ТРАНЧЕВА