Засилено е полицейското присъствие във Великотърновска област, в района се провеждат и специализирани операции за алкохол, наркотици и неправоспособни водачи  

Снимка:Радио "Фокус"- Шумен

Велико Търново.  Създадена е организация за недопускане нарушения на обществения ред в питейни и увеселителни заведения  във Великотърновска област за празничните почивни дни. Засилено полицейско присъствие ще бъде осигурено в районите около обектите, където ще се провеждат мероприятията за Студентския празник, съобщават от пресцентър на Областна дирекция на МВР. Планирани са специализирани полицейски операции, които започват от днес. В рамките им ще се акцентира върху водачи, управляващи автомобили под въздействието на алкохол, наркотични или други упойващи вещества; неправоспособни водачи; технически неизправни автомобили; гражданска отговорност; съхранение и продажба на акцизни стоки без бандерол и на стоки с неясен произход.

Пътните полицаи съветват всички настоящи, бивши и бъдещи студенти да планират пътуването си така, че да не ограничат нито една от възможностите си за забавление. Те призовават и да се използва обществен транспорт, а ако това е невъзможно – младите хора да разчитат на шофьори с опит, които категорично не са употребили алкохол.