Засилен полицейски контрол има по всички главни и второстепенни пътища от община Велико Търново

Велико Търново. Засилен полицейски контрол има по всички главни и второстепенни пътища от Великотърновска община. Това увери за Радио „Фокус“ – Велико Търново Марияна Христова, говорител на Областна дирекция на МВР – Велико Търново. Тя уточни, че е създадена необходимата организация за безопасност на движението по пътищата в дните с интензивен пътникопоток преди, по време и след празничните и почивни дни.

„Създадена е и организация за максимален брой полицейски екипи по направление от и към големите населени места. Дейността на полицейските служители ще бъде насочена основно към подпомагане и регулиране на движението по пътищата, както и към контрол над водачи с рисково поведение, свързано с неправилно изпреварване, неправилни маневри и отнемане на предимство. Във всички празнични и почивни дни униформените ще контролират строго скоростните режими, няма да допускат управление на автомобили с концентрация на алкохол в кръвта и/ или след употреба на наркотични вещества или техни аналози, както и от неправоспособни водачи“, допълни Марияна Христова.

Проведени ще бъдат специализирани полицейски операции в районите на увеселителни заведения.

„В този период ще се осъществява контрол и над въведените от Агенция „Пътна инфраструктура“ ограничения за движението по определени участъци от републиканските пътища за автомобили, предназначени за превоз на товари с технически допустима максимална маса над 12 тона, включително състав с ремаркета и полуремаркета, селскостопанска и земеделска техника, трактори и специализирана строителна техника“, обясни още Марияна Христова.

В периода до 31 декември ще бъдат извършвани ежедневни проверки на търговски обекти, питейни, нощни и увеселителни заведения, складови бази, борси, тържища и пазари съвместно с други компетентни държавни органи.

Рени АТАНАСОВА