Заснежени, но проходими при зимни условия са настилките в Габровска област, в прохода Шипка вали слаб сняг

Габрово. Заснежени, но проходими при зимни условия са настилките в Габровска област. В прохода Шипка, както и в отделни части от региона прехвърча слаб сняг. Това съобщи за Радио „Фокус“ – Велико Търново дежурният в Областно пътно управление. Темепратурата на въздуха е от минус 10 до минус  градуса, като най-студено е в прохода. В областния център пътищата също са обработени, на места е мокро и заледено. За изминалото денонощие няма регистрирани тежки инциденти. Допълнително въведени ограничения също няма, като остава в сила забраната за ТИР-ове над 12 тона в прохода Шипка. Настилките са обработвани от 22 машини, като работата им продължава и към този час.

Пропаднал участък затруднява движението по пътя между Габрово и връх Шипка. Нека водачите карат с повишено внимание в отсечката при км 164+150. В района е поставена необходимата сигнализация, а ремонтът трябва да приключи до края на февруари. Нека водачите се движат с повишено внимание и съобразена скорост в отсечката от км 0+000 до км 14+600. Срокът за приключване на преасфалтирането в региона е 22 юни 2019 година.

Пропаднал участък затруднява движението в отсечка от пътя между Габрово и село Стоманеците. При км 7+060 една от лентите за движение е стеснена, като е поставена сигнализация. От Агенция „Пътна инфраструктура“ съветват водачите да карат с повишено внимание. Ремонтните дейности по укрепване на свлачището трябва да приключат до края на февруари.

Луиза ТРАНЧЕВА