Заснежени са пътните настилки в района на Студенец, Лъки и Паничково в Пловдивска област

Пловдив. Заснежени са пътните настилки в района на Студенец, Лъки и Паничково. Това съобщи за Радио „Фокус“ – Пловдив дежурният в Областното пътно управление. Екипи обработват пътищата с цел нормална проходимост. В останалата част от областта пътищата са мокри. Снежната покривка на повечето места е около 3 см. Призовават се водачите да шофират с повишено внимание и съобразена скорост, както и да спазват необходимата дистанция, за да не се създават предпоставки за възникването на пътни инциденти.

Към този час движението по основните направления в Пловдивска област е натоварено. Най-интензивен трафик се отчита по пловдивския участък на АМ „Тракия“, също по направленията Пловдив-Асеновград-Смолян, Пловдив-Съединение, Пловдив-Карлово и Пловдив-Пазарджик.

Движението по пътя Девин-Кричим е ограничено за всички моторни превозни средства поради ремонтни дейности на асфалтовата настилка в часовете от 08.00 до 17.00 часа. Участъкът е сигнализиран с пътни знаци. Обходният маршрут за водачите е по пътя Девин-Смолян-Асеновград-Пловдив и обратно. Срокът за извършването на дейностите е до 6 декември. До 31 декември движението по пътя Пловдив-Куклен, в участъка от км 6 до км 7, ще бъде ограничено поради ремонт на мостово съоръжение и асфалтовата настилка. Обходният маршрут за водачите е през уличната мрежа на град Куклен. Също до края на годината движението по пътя Пловдив-Карлово, от км 48 до км 49, ще се осъществява в платното посока Карлово поради изграждане на кръгово кръстовище при село Труд.

Забранено остава движението на камиони с височина над 4 метра през тунелите по пътя Асеновград-Нареченски бани. Забранено е и преминаването на моторни превозни средства над 12 тона по пътя Поповица-Болярци, поради намален габарит на пътното платно на мост. Обходният маршрут за водачите е по пътя Поповица-Садово-Кочево-Болярци. Повишена е опасността от падащи камъни по направленията Кричим-Стамболийски, Юговско ханче-Югово-Лъки-Здравец и Бачково-Нареченски бани, също в района на проходите Козница и Стражата. Забранено е движението за камиони над 12 тона през прохода Троян-Кърнаре.

Интензивен трафик се отчита и на територията на град Пловдив към този час. Задръствания се образуват по бул. „Христо Ботев“, в района на Сточна и Централна гара, по бул. „Цар Борис III Обединител“, в района на Пловдивския университет, при Тунела, при Баня Старинна и при кръговите кръстовища в района на Международния панаир, също по бул. „Пещерско шосе“, в участъка между ул. „Белица“ и ул. „Царевец“. Задръствания има също на места по булевардите „Найчо Цанов“, „Руски“, „Източен“, „Шести септември“, „Васил Априлов“, „България“ и „Пещерско шосе“. Пътищата на територията на града са мокри, на места хлъзгави заради дъжд и снеговалеж.
Тони МИХАЙЛОВ