Заснемането на филм затваря няколко улици във Велико Търново

Снимка: Община Велико Търново

Велико Търново. Въвежда се временна организация на движението в града във връзка със заснемането на филм. Това съобщиха от пресцентъра на Община Велико Търново. Забраните ще са валидни за 22 май, както следва:

За времето от 06.00 до 12.30 часа се затваря за движение площад „Цар Асен I“, както и прилежащите улици. За този период от време крайна спирка на автобусите от линии № 20, 40 и 110 от градският транспорт става площад „Велчова завера“, а  крайна спирка на автобусна линия № 5 става спирката на ул. „Крайбрежна“. Жителите на кв. „Асенов“ ще бъдат обслужвани от автобусната линия № 50 , като от начална спирка „Зона“ автобусите ще тръгват на „часа“, а от спирка „Мавриков“ на 55-та минута.
С оглед на промяната и удължаване на маршрута са възможни закъснения на автобусите по тази линия в посоченият период от време.
Завремето от 15.00 до 17.00 часа за кратки периоди (от 3 до 5 минути) ще бъде спирано движението на МПС по ул. „Хрлисто Ботев“.
На 23 май за времето от 19.00 до 22.00 часа ще бъдат затворени за достъп пространствата, южно от Художествена галерия „Борис Денев“.
При неблагоприятни метеорологични условия (дъжд, силен вятър) временната организация на движението ще бъде отменена.